Saturday, May 5, 2012

Happy Cinco de Mayo/Feliz Cinco de Mayo!




I moved my blogCheck it out : Latin Food Lover








Happy Cinco de Mayo!


In order to enjoy a wonderful Cinco de Mayo with friends and family, I have prepared a very light and refreshing margarita.
Actually, I'm not a big fan of high-alcohol content drinks. Many times these are much more  ¨dangerous¨  because they seem more like a juice where the alcohol content is barely felt, but ultimately they can leave us a little dizzy. Tip: Do not thinkit is simply water!

To make a good passion-fruit margarita, I have added a bit at the time to find the optimum point. If you are a fan of  drinks in which alcohol is more intense, and you like so much tequila that you can drink it alone, I recommend that you increase the amount of tequila for this drink. Otherwise you will be disappointed.

The idea that Cinco de Mayo pass without a shot seemed somewhat boring. The May 5th is a very important date in Mexican history. This recipe is super simple and refreshing for you to enjoy during the weekend.


Copyright © 2012 by Luciana (Uchi) Davidzon. All rights reserved

Margarita Passion Fruit:

ingredients
75 ml of tequila
250 ml ice bucking
100 grams passion fruit puree or passion fruit juice
1 tablespoon lime
50 grams of sugar
50 ml of mineral water
  

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Procedure


1. Mix double boiler passion fruit puree, water, sugar and lime until sugar dissolves and the mixture becomes homogeneous.
2. In a blender, place ice, tequila and the mixture of point 1
3. Serve in cups and decorate with a slice of lemon or lime


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Feliz Cinco de Mayo!



Para poder difrutar de un Cinco de Mayo con amigos y en familia,  he preparado una  margarita bastante liviana y refrescante.  

La verdad es que no soy fanática de los tragos con alta graduación alcohólica. Me gustan los tragos más bien suaves. Muchas veces estos tragos son más  ¨peligrosos¨ porque parecen más bien un jugo en el cual el contenido alcoholico casi no se siente; pero a la larga nos pueden dejar un tanto mareados. Consejo: No creas que es agua!


Para confeccionar este margarita de maracuyá fui agregando tequila de a poquito hasta encontrar el punto óptimo. Si eres fanática/o de los tragos donde el alcohol es más bien intenso y te gusta tanto el tequila que te lo puedes tomar más bien sólo, te recomiendo que le incrementes la cantidad de tequila porque sino este trago te decepcionará.

La idea de pasar el Cinco de Mayo sin algún trago me parecío un tanto aburrida. El cinco de Mayo es una fecha muy importante en la historia Mexicana. Esta receta es muy super sencilla y refrescante para que disfrutes durante el fin de semana.
Copyright © 2012 by Luciana (Uchi) Davidzon. All rights reserved

Margarita de maracuyá:

Ingredientes
75 ml de tequila
250 ml Hielo trozado
100 grs Puré de maracuyá o jugo de maracuyá
1 cuchara sopera de jugo de lima
50 grs de azúcar
50 ml de agua mineral

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Procedimiento

1.     Coloca a baño maría el puré de maracuyá, el agua, el azúcar y la lima hasta que el azúcar se disuelva y la mezcla sea homogenea.
2.     Coloca en una licuadora el hielo, la tequila y la mezcla del punto 1
3.     Sirve el trago en vasitos y decóralo con una rodaja de limón o lima

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